Rietdekkersbedrijf Andras

Reparatie & Renovatie

Het is heel belangrijk om snel aan de bel te trekken als er schade aan het rieten dak is. Deze schade kan voor lekkages zorgen en daarmee veel geld kosten. Tijdige reparatie/restauratie is essentieel om de schade te beperken. Deze werkzaamheden dienen dan wél op vakkundige manieren uitgevoerd te worden, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd wat onze professionals voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

\\\ Oorzaken van schade aan een rieten dak

Oorzaak

Harde wind

Schade kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld wind die het riet opwaait. Snelle en professionele reparatie is dan essentieel om te voorkomen dat het gaat inwateren en zo kunnen lekkages voorkomen worden.

Oorzaak

Vogels

Vogels kunnen ook schade aanrichten aan het rieten dak, doordat ze riet uit het dak trekken. Vogels zijn namelijk gek op het mos wat na verloop van tijd wordt gevormd op het riet door neerslag. Ook hier is het van belang om dit tijdig te laten repareren. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en kan vakkundig onderhoud de schade beperken. Bekijk hiervoor onze pagina over het onderhoud van een rieten dak!

Methodes om schade te verhelpen

Als de bindmaterialen van het rieten dak in zicht komt is vervanging niet altijd nodig. Vaak kan de schade aan het rieten dak verholpen worden door middel van doortrekken. Bij doortrekken wordt de verweerde buitenlaag van het riet weggesneden. Hierna wordt het schone, oude riet met nieuw riet doorzeefd en op het dak geplaatst. Na het bijstoppen wordt de laag riet geëgaliseerd met de rietklopper.

Een andere methode is verdrijven, waarbij er ruimte tussen het bindmateriaal en het riet wordt gemaakt. Vervolgens wordt er in deze ruimte nieuw riet gestoken, zodat de laag van het rieten dak dezelfde dikte krijgt als voorheen.

Benieuwd of uw rieten dak schade heeft en hoe u schade kunt voorkomen? Neem contact met ons op, ons team staat voor u klaar.

\\\ Contact

Neem direct contact op

Contactgegevens

\\\ Vraag direct uw offerte aan

\\\ Instagram