Rietdekkersbedrijf Andras

Reparatie & Renovatie

Het is heel belangrijk om snel aan de bel te trekken als er schade aan het rieten dak is. Deze schade kan voor lekkages zorgen en daarmee veel geld kosten. Tijdige reparatie/restauratie is essentieel om de schade te beperken. Deze werkzaamheden dienen dan wél op vakkundige manieren uitgevoerd te worden, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd wat onze professionals voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

467941324 6

\\\ Oorzaken van schade aan een rieten dak

Het herstellen van uw rieten dak of rieten kap is nodig wanneer er tekenen zijn van schade of slijtage. In alle onderstaande gevallen raden wij u aan om direct contact met ons op te nemen voor een grondige inspectie van het rieten dak en de onderliggende constructie. De rietdekkers van Andras kunnen eventuele noodzakelijke reparaties vaak direct uitvoeren.

Hard wind

Schade kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld wind of extreme weersomstandigheden die het bestaande riet opwaait. Snelle en professionele reparatie is dan essentieel om te voorkomen dat het gaat inwateren en zo kunnen lekkages voorkomen worden.

Vogels

Vogels kunnen ook schade aanrichten aan het rieten dak, doordat ze riet uit het dak trekken. Vogels zijn namelijk gek op het mos wat na verloop van tijd wordt gevormd op het riet door neerslag. Ook hier is het van belang om dit tijdig te laten repareren. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en kan vakkundig onderhoud de schade beperken. Bekijk hiervoor onze pagina over het onderhoud van een rieten dak!

Mos en algen

Mossen en algen kunnen zich gaan hechten aan een rieten dak. Dit tast niet alleen het uiterlijk aan, het beschadigd ook het riet. Reparatie van uw rieten dak is dan noodzakelijk om deze organismen te verwijderen.

Losse/ontbrekende rietstengels

Het kan voorkomen dat rietstengels losraken of zelfs ontbreken. Dit kan leiden tot blootstelling van de onderliggende constructie. Het verhoogt hiermee de kans op lekkages. Reparatie is nodig om de ontbrekende of losse rietstengels te vervangen met een nieuwe laag riet.

Vochtproblemen

Bij vochtproblemen, zoals vocht dat zich ophoopt onder het rieten dak, is het van groot belang om zo snel mogelijk de oorzaak te vinden en uw rieten dak te renoveren. Vocht kan namelijk leiden tot de groei van schimmels, het riet kan gaan rotten en het kan zelfs de dakconstructie aantasten.

Veroudering

Het eens nieuwe riet is toe aan vervanging. Na verloop van tijd is er sprake van natuurlijke veroudering en het riet op uw inmiddels oude dak wordt dunner. Reparatie is dan niet meer mogelijk en het renoveren van het dak met nieuw riet is dan de enige mogelijkheid om opnieuw van een duurzaam rieten dak te genieten.

Beperk de schade

Regelmatige controles van uw rieten dak zijn cruciaal voor de levensduur van uw dakbedekking en de dakconstructie. Inspecties onthullen problemen en voorkom dat de problemen verergeren. Preventief onderhoud kan helpen bij het vinden van scheurtjes, verschoven rietstengels of andere gebreken.

Bindmaterialen in zicht

Als de bindmaterialen van het rieten dak in zicht komt, is vervanging niet altijd nodig. Vaak kan de schade aan het rieten dak verholpen worden door middel van doortrekken. Bij doortrekken wordt de verweerde buitenlaag van het riet weggesneden. Hierna wordt het schone, oude riet met nieuw riet doorzeefd en op het dak geplaatst. Na het bijstoppen wordt de laag riet geëgaliseerd met de rietklopper.

Verdrijven

Een andere methode is verdrijven, waarbij er ruimte tussen het bindmateriaal en het riet wordt gemaakt. Vervolgens wordt er in deze ruimte nieuw riet gestoken, zodat de laag van het rieten dak dezelfde dikte krijgt als voorheen.

Benieuwd of uw rieten dak schade heeft en hoe u schade kunt voorkomen? Neem contact met ons op, ons team staat voor u klaar.

467941324 5
69841563 1
9841568 1
9841568 2
69841563 2

\\\ Contact

Neem direct contact op

Contactgegevens

\\\ Vraag direct uw offerte aan

\\\ Instagram