Rietdekkersbedrijf Andras

Onderhoud

Een rieten dak kan na verloop van tijd slijten en verzwakken. Dit wordt veroorzaakt door de groei van mossen en algen op het rieten dak. Daarom is het raadzaam om uw rieten dak jaarlijks te laten inspecteren.

Wij bieden ook een onderhoudscontract aan. Hierbij voeren we periodiek onderhoud uit, om uw rieten dak in een top conditie te houden! Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om onvoorziene schade of kosten. Interesse?

Neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar!

\\\ Veel voorkomende problemen

Probleem

Algen

Algen zorgen een afsluitend laagje op het riet, hierdoor kan regenwater niet goed worden afgevoerd en is kans op verrotting van het riet aanzienlijk groter.

Probleem

Mossen

Mos trekt vogels aan, wat voor slijtage aan het riet kan zorgen. Deze vogels zijn namelijk dol op het mos en trekken het riet van het dak af. Bovendien geeft mos het rieten dak ook een verouderde uitstraling door verkleuring van het riet. De mooie, goudgele kleur van het met de hand gesneden riet zal dan minder lang behouden worden.

Belang van onderhoud

Het goed onderhouden van een rieten dak is dus van groot belang. Wanneer algen en mossen de overhand beginnen te krijgen, is het rieten dak toe aan een onderhoudsbeurt. De algen en mossen worden dan vakkundig met de hand of met een heggenschaar van het dak verwijderd. Hierna zal het dakvlak weer egaal af worden geklopt met de rietklopper. Uw dak krijgt dan weer een mooie uitstraling en kan er weer jaren tegenaan. Neem gerust contact met ons op voor advies over onderhoud en/of om een onderhoudsbeurt in te plannen.

\\\ Contact

Neem direct contact op

Contactgegevens

\\\ Vraag direct uw offerte aan

\\\ Instagram