Rietdekkersbedrijf Andras

Onderhoud

Rieten daken kunnen na verloop van tijd slijten en verzwakken. Dit wordt veroorzaakt door de groei van algen, mos en andere organische materialen op het rieten dak. Daarom is het raadzaam om uw rieten dak jaarlijks te laten inspecteren voor een langere levensduur.

De professionele rietdekkers van Andras geven u waardevol advies over het onderhoud van een rieten dak en wij kunnen alle eventuele problemen oplossen.

Daarvoor bieden wij u ook de optie van een onderhoudscontract (onderhoudsschema rieten dak) aan. Hierbij voeren we regelmatig onderhoud uit, om uw rieten dak in een topconditie te houden. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over onvoorziene schade of kosten. Interesse? Neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar!

9843218974 6

\\\ Veel voorkomende problemen

Hoewel een rieten dak of een rieten kap er esthetisch fantastisch uitzien, zijn deze alleen duurzaam wanneer er regelmatig en tijdig onderhoud wordt uitgevoerd aan uw dak. Een rieten dak onderhouden is altijd een uitdaging waarbij gelet wordt om zo veel mogelijk problemen te verhelpen.

Probleem 1

Mos

Mos trekt vogels aan, wat voor slijtage aan het riet kan zorgen. Deze vogels zijn namelijk dol op het mos en trekken het riet van het dak af. Bovendien geeft mos het rieten dak ook een verouderde uitstraling door verkleuring van het riet. De mooie, goudgele kleur van het met de hand gesneden riet zal dan minder lang behouden worden.

Probleem 2

Ongedierte

Niet alleen algen en mos zijn een veel voorkomend probleem voor uw rieten dak. Ongedierte kan ook voor schade zorgen, mits niet goed onderhouden. Insecten, vogels en knaagdieren kunnen voor onverwachte problemen zorgen door bijvoorbeeld nesten te bouwen en door riet te verwijderen.

Probleem 3

Algen en vocht

Wanneer er algen aanwezig zijn, zorgen deze voor een afsluitend laagje op het riet. Hierdoor kan regenwater niet goed worden afgevoerd en is kans op verrotting van het riet aanzienlijk groter. Het vochtige riet kan leiden tot schimmel- en algengroei. Door uw rieten dak regelmatig te onderhouden voorkomt u dit probleem.

Probleem 4

Schade door wind en storm

Het typische weer in ons land kan zorgen voor schade aan uw dakbedekking van riet. Door de harde wind kunnen rietstengels los raken en in extreme gevallen leiden tot structurele schade. Er kunnen ook op een rieten dak bomen vallen wanneer de storm te krachtig is.

Probleem 5

Veroudering

Een dak van riet is een natuurlijk product en daarom onderhevig aan een natuurlijke veroudering. Helaas is hier niets aan te doen. Na verloop van tijd kan het riet dunner worden (dit is een geleidelijk proces). Hierdoor wordt de levensduur van het riet verkort en is onderhoud noodzakelijk. Het vervangen van oud riet wordt alleen door een ervaren rietdekker gedaan.

Kosten

Onderhoudskosten

U moet zich ervan bewust zijn dat bij de aanschaf van een een nieuw rieten dak, onderhoudskosten onvermijdelijk zijn. Hierin zijn wij transparant en helder. Het is nu eenmaal een feit dat regelmatig onderhoud nodig is om te kunnen genieten van een duurzaam rieten dak.

Belang van onderhoud

Op de vraag ‘Heeft een rieten dak onderhoud nodig?’ kunnen we beantwoorden met een volmondig, ja! Een dak van nieuw riet is aan onderhevig aan onderhoud, dit is onontkoombaar. Met een onderhoudscontract zullen wij met regelmaat uw complete dak uitvoerig inspecteren op gebreken. Door uw dak door ons te laten onderhouden garanderen wij een langere levensduur van uw rieten dak.

Door preventief te handelen, wordt het nieuwe riet behoed voor slijtage in een vroegtijdig stadium. Het dak behoudt zijn charmante uitstraling.

Het goed onderhouden van een rieten dak is dus van groot belang. Wanneer algen en mossen de overhand beginnen te krijgen, is het rieten dak toe aan een onderhoudsbeurt. De algen en mossen worden dan vakkundig met de hand of met een heggenschaar van het dak verwijderd.

Hierna zal het dakvlak weer egaal af worden geklopt met de rietklopper. Uw dak krijgt dan weer een mooie uitstraling en kan er weer jaren tegenaan. Neem gerust contact met ons op voor advies over onderhoud en/of om een onderhoudsbeurt in te plannen.

9843218974 1
9843218974 5
98451741
9843218974 4
69841563 1

\\\ Contact

Neem direct contact op

Contactgegevens

\\\ Vraag direct uw offerte aan

\\\ Instagram