Rietdekkersbedrijf Andras

Nieuw dak

In ons land worden al eeuwen rieten daken gemaakt als dakbedekkingsmateriaal. Een rieten dakbedekking heeft hoge isolatiewaarden en is relatief duurzaam. Dit natuurproduct geeft woningen een luxueuze en landelijke uitstraling.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun woning te voorzien van een rieten dak, dit kan tegenwoordig ook kunststof riet zijn. Deze daken worden vaak gezien als de kroon op bouwwerken als villa’s, landhuizen en ander soort gebouwen. Het plaatsen van een rieten dak is een echt ambacht, gelukkig staan wij voor u klaar.

978413410 1
Rietdekkersbedrijf Andras

Wat kost een rieten dak?

Om de kosten te bepalen van een nieuw rieten dak, hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld de afwerking met nokvorsten gemaakt van koper. Bent u van plan om een nieuw rieten dak te plaatsen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, een gediplomeerde rietdekker van Andras helpt u graag verder.

\\\ Voordelen van rieten daken

Voordeel 1

Isolatie

Rieten daken hebben van nature een goede isolatiewaarde. De holle stengel zorgt ervoor dat de woning koel blijft in de zomer en warm blijft in de winter. Natuurlijk is het sterk aan te raden om uw dak extra te isoleren, maar deze eigenschap van rieten daken kan al geld besparen op de energierekening!

Voordeel 2

Ecologisch

Rieten daken hebben tevens ecologische meerwaarde. Riet is een natuurproduct en kan na de levensduur eenvoudig gerecycled worden. Hierbij kunt u denken aan het produceren van nieuwe duurzame grondstoffen of lompen van houtvezels. Dit betekent dat het kiezen voor een rieten dak een bewuste keuze is!

Voordeel 3

Charme

Rieten daken zien er fantastisch uit. Dit is natuurlijk onze mening, maar als u overweegt om een rieten dak te plaatsen dan zal de charme van zo’n dak zeker een rol spelen. Een rieten dak geeft woningen een landelijke, luxueuze en authentieke uitstraling, waarvan u jarenlang kunt genieten!

Voordeel 4

Duurzaam

Bij normaal Nederlands weer kunnen rieten daken die goed zijn geconstrueerd een langere levensduur hebben. Hierbij is regelmatig onderhoud van het rieten dak van groot belang. Daarnaast is bij het gebruik van een rieten dakbedekking een professionele installatie heel belangrijk voor de duurzaamheid.

Voordeel 5

Milieuvriendelijk

In tegenstelling tot andere dakmaterialen, is een rieten dakbedekking een milieuvriendelijke keuze. Zoals u weet is riet een natuurlijk product dat hernieuwbaar is. Ook het oogsten van het riet wordt meestal gedaan op een duurzame manier.

Voordeel 6

Flexibel in ontwerp

Omdat riet een flexibel materiaal is, kan het zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende dakvormen en hoeken. Hierdoor is het mogelijk om unieke ontwerpen te realiseren.

Ook een nieuw, rieten dak?

Geïnteresseerd in wat de natuurlijke, goede, rieten daken te bieden hebben? Neem dan direct contact op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo kunnen wij u de beste service bieden. Twijfelt u nog? Wij geven u advies of een rieten dak goed bij uw prachtige huis zal passen.

978413410 4
978413410 6
978413410 5
978413410 3
978413410 2

\\\ Factoren die de levensduur van een rieten dak bepalen

Factor 1

Hellingshoek van het dak

De helling van het dak is erg belangrijk, dit bepaalt namelijk hoe snel water van het dak wordt afgevoerd. Hellingen van 45 graden of steiler zijn ideaal om te zorgen dat het dak snel droogt.

Factor 2

Zon en luchtstroming

Licht en lucht zorgen ervoor dat het rieten dak sneller droogt. Door snelle droging is de kans op algen en mossen minder, waardoor het dak minder onderhoud nodig heeft en de levensduur van het riet wordt bevorderd.

Factor 3

Onderhoud rieten dak

Onderhoud aan het rieten dak is essentieel voor de maximale levensduur. Zo kunt u nog lang van uw rieten dak genieten. Wilt u meer informatie over het onderhoud aan een rieten dak? Klik dan hier

Rietdekkersbedrijf Andras

Soorten rieten daken

Op de vraag: Wat kost een rieten dak? kan alleen antwoord worden gegeven wanneer wij weten voor welke rietsoort u kiest. De ene soort riet is niet gelijk aan een ander soort riet. 

Het liefst brengen wij Chinees riet aan (miscanthus sinensis ‘Gracillimus’). Dit type riet droogt sneller en hierdoor komt dit ten goede aan de levensduur van een rieten dak. Goed riet komt natuurlijk ook uit ons land, echter het aanbod in Nederland is te klein in vergelijking met de vraag.

Het gebruik van kunstriet proberen wij te vermijden. Er kleven volgens ons een aantal nadelen aan een dakbedekking met kunstriet. Dit riet verkleurt in de meeste gevallen niet en zorgt daarom voor een kunstmatige uitstraling. Niet onbelangrijk is het feit dat kunstriet vele malen duurder is dan natuurriet. Als laatste is deze rietsoort kwetsbaar voor stormschade.

Rietdekkersbedrijf Andras

Brandwerende coating

Het aanbrengen van een brandwerende coating of een brandvertragende coating kan alleen gedaan worden door een ervaren rietdekker. Wij zijn in het bezit van het diploma om dit werk te mogen uitvoeren, maar raden aan om dit niet te doen.

Riet laten aanleggen met deze coating is namelijk niet goed voor de kwaliteit van het riet. Wordt de coating te dik aangebracht, dan zal dit nadelige gevolgen hebben voor de doorlaten van de lucht in het riet. Wanneer de coating te dun wordt aangebracht, dan is de brandwerende werking simpelweg onvoldoende.

\\\ Contact - Rietdekkersbedrijf Andras

Neem direct contact op

Contactgegevens

\\\ Vraag direct uw offerte aan

\\\ Instagram